- Voetverzorgingstips

Voeten verdienen uw aandacht

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet. U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips.

Luister naar uw voeten

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat mee. De meeste voetproblemen zijn op te lossen, en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren. 

Uw voeten wassen

Was uw voeten met handwarm water en liever niet met zeep. Blijf niet te lang met uw voeten in het water want een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Voeten goed afdrogen, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Geef uw voeten daarna de kans om op te drogen.

Voeten hebben baat bij een goede creme

Breng de creme aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen. Bij ieder huidtype hoort een voetencreme. 

Voorkom ingegroeide teennagels

Een pijnlijke aandoening die meestal aan de grote teennagel voorkomt. De grootste risicofactoren zijn:

* Druk door slecht passende schoenen

* Het verkeerd (te kort) knippen van de nagels

* Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie

Knip nagels met een goede nagelknipper. Knip ze recht af en niet te kort. 

Kloven

Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is. Kloven komen meestal voor in eeltranden aan de hiel. Te voorkomen door: 1 keer per week de droge huid te vijlen en iedere avond uw voeten insmeren met creme.

Schimmelinfectie aan de voethuid of nagels

Heeft u last van schimmelinfectie aan de voethuid of nagels, gebruik dan een aparte schone handdoek voor het afdrogen van de voeten.